¨
Hradisko u Bosonoh
4.9.2023
Sen o Ponoru na Skalce a o Křtinách.
Dneska se mi zdál sen o výzkumu Ponorného hrádku na Skalce, který současné vedení ZO 6-26 Speleohistorický klub Brno vůbec neřeší, tak jak jsem Ponor řešil kdysi já. Je mi to líto, že výzkum této stále perspektivní a speleologicky slibné jeskyně beze mne stagnuje a stojí již 19 let. Za to může Martinek, který mne spolu s Červinkou v roce 2004 vyhnal z Ponoru. Tento můj sen dokazuje, že v duši jsem stále speleolog, i když navenek jsem se speleologie již zřekl. Nevšímám si však svých snů. Něco mi však ale signalizují v podvědomí. Rozhodně nedůvěřuji psychologům a psychiatrům, kteří svou psychodiagnózu postavili na výkladu snů (Sigmund Freud a podobně), i když i na tom na jejich nižší sexuální úrovni něco je.

Taky se mi nedávno zdál mystický sen o Santiniho chrámu Panny Marie ve Křtinách, kde pořád jsem jednou z duší této mariánské svatyně. Ale ani tím se ve vědomí již nezabývám. Nepřicházím tam totiž na protest proti knězi P. Jánu Lajčákovi, který mne neeticky obvinil že "jsem si přivlastnil výzkumy a objevy v podzemí chrámu Panny Marie ve Křtinách." Stále trvám na svých etických a morálních právech v podzemí křtinského chrámu a jinde. Nebudu se však Jánu Lajčákovi vůbec klanět, a proto do křinského chrámu již skoro rok vůbec nepřicházím. Co na to říká kněz P. Ján Lajčák? Pořád jen zarputile mlčí a neodpovídá. Ale mlčet umím i "já". Nebudu proto spolupracovat s nikým v podzemí ve Křtinách, ani s případnými archeology, novináři ap. Myslím že můj současný odpor proti knězi Lajčákovi v duchu pasivní rezistence učení Mahátma Gándhího je srozumitelný z morálních hledisek. Uvidíme v čase kam to půjde... Ján Lajčák (a podobní kněží římskokatolické církve), pořád něco zamlčuje a potlačuje v Srdci (v anahátě) a ve svém svědomí kněze. Požehnaný páter Tomáš Prnka, který se mi upřímně omlouval za všechno, když něco přehnal v naších vzájemných vztazích, zajisté v něčem též komplikovaných.

Nevěděl jsem zda mám tento zápis o svých snech zveřejnit, ale nakonec jsem se pro to rozhodl, protože je to pozitivní sdělení. Někoho to možná zajímá. Možná že z těchto mých úvah na internetu bude jednou dokonce duchovní kniha. Proto jsem to nakonec zaarchivoval na webu www.gyaneshwarpuri.cz.

Křtinská kostnice. P. Ján Lajčák  O.Praem
P. Ján Lajčák O.Praem s nímž jsem již skoro rok ve sporu ve věci svých nepsaných autorských práv v podzemí chrámu Panny Marie ve Křtinách.

Křtinský chrám
Santiniho chrám Panny Marie ve Křtinách v mém snu.

Novodvorský ponor - jeskyně Ponorný hrádek. Radovan Drtil
Jeskyně Ponorný hrádek na Skalce, odkud mne "kamarádi" taky vyhnali.

Marek Šenkyřík Novodvorský ponor.
Tohle jsem byl já v letech 1989 - 1990 na plošině Skalka v Moravském krasu - jih.


ZPĚT